Digital Minds-The Nordic Light! Den nya mötesplatsen med fokus på det digitala samhället!

25/8, 2009 kl. 00:48

Av tradition är de flesta företag och organisationer noggranna i sin sammansättning av humankapitalet – man vill gärna att individerna ska komplettera varandra för att uppnå synergieffekter som är till fördel för företaget eller organisationen. Men hur är synsättet på den digitala världen som vi omger oss med? Hur många procent av den digitala synergikapaciteten använder vi egentligen?

Digital Minds-The Nordic Light! ska bli mötesplatsen för inspiration, motivation och nytänkande inom det digitala samhället. I ett fyrblocksprogram under två intensiva dagar ska deltagarna få chansen att skapa en större insikt och förståelse för vilka möjligheter som finns för de som väljer att agera i det digitala samhällets framkant. Tillsammans med några av världens ledande entreprenörer, innovatörer och tänkare inom det digitala samhället ska det skapas kreativa och inspirerande plattformar för möten mellan företag och organisationer samt människor som idag använder digitala medier som en självklar och viktig del i sin vardag.

Vid Digital Minds – The Nordic Light! ska bli ett årligt återkommande inslag som redan vid sitt första genomförande kommer att kunna presentera bland andra:

Mike Southon
Mike Southon är en av världens ledande föreläsare tillika multientreprenör och medförfattare till fyra böcker om att starta och utveckla företag. Under 1980-talet han var en av grundarna av The Instruction Set, ett datatjänstföretag som han senare sålde och som kom att utvecklas till vad som nu är Cap Gemini. Han arbetade med 17 nystartade företag under 1990-talet, av vilka två, Riversoft och Micromuse kom att noteras på börsen. Mike har en gästprofessur i innovation och entreprenörskap vid London South Bank University, skriver krönikor i Financial Times och är medlem i både Royal Society of Arts och Professional Speakers' Association.

Matt Mason
Författaren, konsulten och entreprenören Matt Mason lever och arbetar i gränslandet mellan ungdomskulturer och innovationer. Han är författare till boken The Pirate's Dilemma: How Youth Culture Reinvented Capitalism. En bok om problem och möjligheter som skapas genom ökningen av piratkopiering och om potentialen för piratkopiering som en affärsmodell.
En affärsmodell där kreativa, passionerade och kompetenta entreprenörer existerar utanför genomsnittet där de skapar sitt eget innehåll och bidrar till samhället på sina egna villkor.
Matt omdefinierar även "pirat" i dessa praktiska termer:

• pirater skapar marknader
• de signalerar nya trender
• de utvecklar nya sätt att nå sina målgrupper

Matt hjälper företag att inse potentialen i det som piraterna erbjuder, att lära sig hur man hanterar dem och att uppskatta deras metoder.

Dr James TerKeurst
James TerKeurst är chef för Institutet för Digital Innovation (IDI) i Middlesbrough och ledamot i styrelsen för DigitalCity. IDI är en del av de större DigitalCity-projekt som är inriktad på att utveckla den digitala industrin i nordöstra England. Före IDI var James forsknings- och affärsutvecklingsansvarig för Internationella centret för International Centre for Computer Games and Virtual Entertainment (IC CAVE). Före sin akademiska karriär arbetade James inom media i USA och startade ett produktionsbolag inom media i mellanvästern. Efter mer än ett decennium av företagsutveckling gick James tillbaka till den akademiska världen och fick sin doktorsexamen (PhD) från University of Iowa.

"Genom att skapa en plattform som bygger på samverkan mellan olika aktörer inom det digitala samhället – som forskning, utveckling och praktisk tillämpning – bidrar vi gemensamt till att skapa nya förutsättningar och möjligheter för gränsöverskridande möten", berättar projektledare Ulric Jansson och fortsätter:

"Digital Minds - The Nordic Light! erbjuder en miljö med en internationell prägel som både partners och deltagare ska ha nytta och glädje av, kopplade till sina egna verksamhetsområden och affärsintressen".

Bakom Digital Minds – The Nordic Light! står Interactive TV-Arena i samarbete med Region Gävleborg, Vinnova och Dataföreningen. Samarbetspartners är bl.a. Future Position-X, World Internet Institute, Fiber Optic Valley, Institutet för Human Teknologi och Högskolan i Gävle.

Ett av de artistiska mötena som integrerar den nya tekniken är den svenska tillika Gävlebaserade artistduon Moneeo. Efter många uppskattade framträdanden världen över kommer de med datorer, webcams, sensorer, joystickar, ljuskänsliga theremins och annan ny teknik skapa olika former av experimentella framträdanden. Moneeo består av tonsättarna och ljudkonstnärerna Per Samuelsson och Iréne Sahlin, som arbetar innovativt med musik och teknik, genom att själva konstruera och bygga helt nya musikinstrument.

"I en tid där vi kanske mer än någonsin behöver tänka nytt och hitta nya arbetssätt, marknader, tjänster och produkter är Digital Minds en viktig arena och mötesplats för att ge och få kunskap och inspireras av nutidens och framtidens möjligheter. Formen för Digital Minds främjar delaktighet - och tar på allvar konferensmediet från information till kommunikation", berättar Magnus Ernström vid Region Gävleborg.

Digital Minds-The Nordic Light! pågår mellan 27-28 oktober 2009 på Gävle Konserthus.

För mer information besök webbplats http://www.digitalminds.se

Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Medlem sedan

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng