– Vi vill inte att boende i Gävle med omnejd ska gå miste om den här fina traditionen, säger Eje. Att träffas på familjevänlig tid och uppleva en häftig fyrverkerishow är ju ett fantastiskt fint sätt att hälsa det nya året välkommet. Därför har vi bestämt oss för att skänka detta fyrverkeri och avfyrar det från Alderholmen precis som i fjol.

Eje och sonen Kristoffer hälsar alla välkomna till Gasklockeområdet och kajen där Briggen Gerda låg en gång i tiden.
– Vi startar kl 16.00, men kom i god tid då vi hoppas och räknar som vanligt med en stor publik, hälsar Eje.

Det pyrotekniska skådespelet är alltså helt gratis men det finns en tanke med att tillsammans kunna göra något gott inför det nya året.
– Vi uppmanar alla fyrverkeriälskare att skänka ett bidrag till Musikhjälpen. Vi har redan skänkt femtusenkronor till bössan ”Ett gott nytt år”

Men hur är det då med miljön?
– Jodå, den har vi också tänkt på. Det har skett en stor utveckling av fyrverkerier under senare år. Plastkomponenter, bly, HCB och annat otrevligt som en gång i tiden ingick är borta nu. Numera är ett fyrverkeri relativt miljövänligt och utsläppet från detta skådespel motsvarar det som 20-25 grillar förorsakar under EN enda grillning! Dessutom är vår bestämda åsikt att ett offentligt fyrverkeri sannolikt minskar det privata skjutandet i området. Och man vet när det smäller!

Vår insamling ”Ett gott nytt år”.
https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/ett-gott-nytt-ar
Det går också bra att skänka en slant till valfri organisation.

För mer information se https://eje.se
Kontakt
Telefon: 070-201 03 01
Mail: eje@eje.se