I november förra året genomförde Lena Philipsson sin allra sista föreställning av "Jag är ingen älskling". En föreställning där Lena själv stod för manuset och som framfördes inför utsålda salonger, både på fast scen och på turné i närmare två år, hyllades i media och älskades av 120 000 besökare.

Nu är det äntligen dags för Lena Philipsson att bege sig ut på vägarna igen och möta Sverige i sin finaste skrud, nämligen sommaren. Det var tolv år sedan sist så räkna med en kväll fylld av massor av hits och personliga favoriter från hela Lenas karriär!

Turnéplan
28 juni – Skellefteå, Stadsfesten
29 juni – Kiruna, Kirunafestivalen
30 juni – Junsele, Junsele Djurpark
6 juli – Oskarshamn, Latitud 57
7 juli – Örebro, Stadsparken
13 juli – Visby, Wisby Strandfestival
14 juli – Karlskrona, Hasslöfestivalen
18 juli – Halmstad, Tylösand Solgården
21 juli – Kalix, Sommarfesten
24 juli – Sälen, Högfjällshotellet
25 juli – Göteborg, Liseberg
26 juli – Norrköping, Hugos Parkfestival
27 juli – Sunne, Frykdalsdansen
10 augusti – Stockholm, Gröna Lund
11 augusti – Gävle, Furuviksparken
18 augusti – Örebro, Parksnäckan
24 augusti – Stenungssund, Stenungsbaden
25 augusti – Eksjö, Eksjö Stadsfest

Instagram @lenaphilipsson
facebook.com/lenaphilipsson/

Biljetter
Biljetter säljs via Blixten.se och lokala återförsäljare.

För mer information vänligen kontakta
Sandra Nordin, Blixten & Co, 0706-973959, sandra@blixten.se

Kort om Lena Philipsson
Lena Philipssons slog igenom stort i samband med sin medverkan i Melodifestivalen 1986. Sedan dess har hitlåtarna avlöst varandra, och i ett flertal shower har hon vunnit publiken hjärta. 2004 gjorde Lena Philipsson comeback i Melodifestivalen och vann med låten "Det gör ont". Hon har också varit programledare för tävlingen vid tre tillfällen under 2000-talet.

Hennes första krogshow, "Lena Ph Agent 006" på Hamburger Börs i Stockholm blev en succé och har genom åren följts upp av flera framgångsrika föreställningar. Under 2007 och 2008 genomförde hon tillsammans med Orup den bejublade krogshowen "Lena+Orup" som började i Stockholm, flyttades till Göteborg och sedan åkte på en turné över hela landet. Sammanlagt sågs den av närmare 250 000 personer. 2011 firade Lena Philipsson 25 år som artist med den pampiga föreställningen "Min drömshow" på Cirkus i Stockholm och firandet fortsatte året efter med en utsåld show på Rondo i Göteborg.

Hösten 2013 och våren 2014 medverkade Lena Philipsson i musikalen SPÖK! tillsammans med Loa Falkman, Måns Zelmerlöw och Sussie Eriksson.

Hösten 2015 släpps Lena Philipssons tolfte studioalbum i eget namn, "Jag är ingen älskling", och i februari 2016 hade hon premiär för sin nya show med samma namn, 30 år efter det stora genombrottet. "Jag är ingen älskling" framfördes under två års tid inför utsålda hus och sågs av 120 000 besökare. I juni 2018 påbörjar Lena Philipsson en egen sommarturné igen, för första gången på tolv år.