Nina Barzey

Ny affärsjuridisk byrå slår sig ner i Gävle

10/6, 2014 kl. 12:59

Fr.o.m. den 1 juli 2014 kommer Nina Barzey, som är ägare och grundare av Bsmart Legal att satsa 100 % av sin tid på sin affärsjuridiska byrå, med säte i Gävle.
– Jag har alltid haft en längtan efter att få rå om mig själv och skapa en byrå från grunden, därför väljer jag att satsa fullt ut nu, säger hon.

-Jag kommer också att ha tid att kunna sätta mig in i mina klienters och potentiella klienters affärer på ett helt annat sätt än tidigare, fortsätter hon.

Nina Barzey startade byrån för ca ett år sedan, men då hon varit fast anställd som jurist i Sandvik-koncernen har hon endast kunnat ta sig an ett fåtal klienter. Men nu tar hon alltså steget att bli egen företagare på heltid.
- Jag har alltid haft en längtan efter att få rå om mig själv och att skapa en byrå från grunden, därför väljer jag att satsa fullt ut nu. Dessutom tror jag att det saknas en byrå i vårt område som har den internationella affärsjuridiska kompetens som jag har, säger hon.

Nina som tidigt ville ”ut och se världen” flyttade redan 1994 till London där hon utbildade sig till jurist. Under åren som juridikstudent arbetade hon på den byrå som ofta anlitas av det brittiska kungahuset. Därefter arbetade hon som Solicitor (vilket är den engelska motsvarigheten till advokat) på den prestigefulla advokatbyrån Bird & Bird i London. Bland hennes klienter fanns bl.a. IT-företag, klädorderföretag och tennisstjärnan Greg Rusedski. När hon sedermera flyttade hem till Gävle, efter 12 år i England, fick hon direkt jobb som jurist på Sandvik AB.
- Så här långt i min yrkeskarriär har jag haft förmånen att arbeta i många internationella miljöer. Jag har haft både utländska och svenska klienter och jag har kommit i kontakt med många olika kulturer, vilket jag tror har gjort mig till en bättre jurist, säger hon.
Nina berättar också att hon tror att hennes uppväxt i en familj med arbetarklassvärderingar har bidragit till hennes anpassningsförmåga. Hon säger:
- Jag fick tidigt lära mig att alla människor är lika mycket värda. Det har därför varit lika naturligt för mig att arbeta med en berömd tennisstjärna eller shejk som det har varit att hjälpa det lokala familjeföretaget runt hörnet.

Vilka tjänster erbjuder du då dina klienter?
-Rena affärsjuridiska tjänster. Det kan vara alltifrån att upprätta och granska avtal, både svenska och engelska avtal, de är ju viktigt att språket blir juridiskt riktigt, till att försvara klienter i tvister. Ett av mina specialområden är dessutom immaterialrätt där varumärkesjuridik och upphovsrättsliga frågor ingår, säger Nina.

Till en början kommer Nina att arbeta ensam i företaget med hjälp av en extern konsult, men målet på sikt är att expandera.
- Förutom allmänna affärsjuridiska tjänster och specialistkompetens inom immaterialrätt vill jag även kunna erbjuda mina klienter specialistkompetens inom andra juridiska områden och då behöver vi bli fler. Mitt mål är också att få bort den stereotypa bilden av hur advokater uppfattas. Jag vill helt enkelt skapa en byrå där medarbetarna uppfattas som tillgängliga, tillmötesgående och personliga, säger hon.


Så här får du kontakt med Bsmart Legal och Nina Barzey:

Besöksadress: Drottninggatan 9, 4 tr, i Gävle
Tfn: 0725 311 118
e-post: info@bsmartlegal.com

http://www.bsmartlegal.com

Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Bonde Barzey

Bonde Barzey

Medlem sedan 2014-06-05

At Bonde Barzey Advokatbyrå we put your needs first and help you find a smart solution. Bonde Barzey offers advice within the field of business l... Läs mer

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng