Den 29 mars nästa år är Storbritanien planerat att officielt lämna EU - men Brexit-förhandlingarna är forеfarande inte avslutade. Medan May räknar fruktlös med att pruta med Bryssel åtmostone om någonting går mest av experter ihop att även falls avtal avslutas sker det inte tidigare än i februari nästa år vad som betyder att europeiska och brittiska parlament ska inte ha tillräckligt med tid att ratificera det. Och möjligheten för hårt utträde ökar varje dag.
Fakten att May och hennes regering faktisk står och stampar på samma fläck vid avgrundets rand verkar inte störa premiär ministern. Hon fortsätter tro på positiv resultat från förhandlingarna med EU-funktionärer.

Till exempel sprider anhängare för en ny brexit-omröstning informationen i sociala medier: regeringen ska inte hindra genomföra ny brexit-omröstningen falls förhandlingarna om slutliga villkor för brexit misslyckas. Det betyder att innan man börjar hårda EU-skilsmässa ska man ge britterna en möjlighet att uttrycka sin vilja en gång till. Vad är det här? Överdrivna förvissningen eller agoni? Är May så säker på framgångsrik resultat att hon kan även kunna tillåta sig flirta med sin huvudkritiker? Eller det är tvärtom en oundviklig misslyckande som motiverar henne att söka skydd även på oförsonliga rivals sida.