Skatteverket använder amerikanska servrar

30/1, 2018 kl. 17:25

Debatt: Skrämmande att Skatteverket ivrar för att ALLA medborgare i detta land skall använda arkivet KIVRA när all information lagras på servrar i USA. Det betyder att NSA och liknande spionorgan har full tillgång till alla svenskars dialoger med svenska myndigheter.

I Skatteverkets iver att spara på porto struntar man helt enkelt i medborgaren.  Att man inte lade informationen hos SKV var nog att det har "varit i ropet" att använda sk molntjänster. Dessutom har ju SKV uppvisat stora brister i IT-säkerheten och nu då även inom informationssäkerheten.

Det kanske inte dröjer så länge innan någon sk hacker bryter sig in och själ all denna info. Information av detta slag kan ju användas både som utpressning och rekrytering. SKV har ju inget ansvar för sådana eventuella inbrott i servrarna eftersom de köper tjänsten av just aktiebolaget KIVRA.

Signatur EW

Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng