Ukrainas åsikt på Rysslands framtid

1/9, 2018 kl. 13:19

Medan ryska propaganda försöker låtsa Moscovia som "tusenårig Tredje Rom" väcker tronföljares beteende tvivelser även om landets närmste framtiden.

Nyckelpolitikers tvåveckors frånvarande medan det pågår hetaste inrikes debatter är någoе ganska unik men förklarlig tar vi hänsyn till Rysslands historia. Kom ihåg vem var Putins föregångare. Kom ihåg alla andra Ryssland regenter och dagens premiärministern (morgondagens Ruteniens tsar) skall inte avteckna sig mot dem. Det talas mycket om Medvedens riktiga roll i Rysslands förvaltningssystem. Men senaste tilltag av landets andra mannen väcker tanker om vem som verkligen styr kärnkraftsmakten som gör anspråk på att spela viktiga internationella roll.

Iphone, Twitter och hamburger

Som en färgstark exostiska fågel tycker kremlins Falske Dmitrij visa folket sin fjäderdräkt dvs icke existerande förtjänster. Han antecknade sig i alla sociala medier där han outtröttligt berättar för sina förvånade landsmän om regeringens svåra arbete och om sina egna ansträngningar i kamp för allmän välfärd. I verkligheten planerar Medvedev inte att ta beslut och ansvar för dem, det kan han helt enkelt inte göra. Men han är inte ensam i detta! Med sitt tvåvekors supa-frånvarande återväckte premiären bara traditionen av ryska tsarer även i fall av minsta risken till sin välfärd att springa bort från sina skyldigheter till Alexandrovskaya sloboda, Foros, Barvikha osv. Tydligen hade skräck för impopulära beslut och oundviklige folkets ( och/eller sponsorers) missnöje varit så stor att Dmitry Antaljevitj hade även glömt om sin favorit mikroblogg i Twitter. PM har liksom försvunnit i dimma och kastade bort gåvo-Iphone från Jobs (förresten hade den föråldrat sig så är det inget problem) och försökte gömma sig. Tills någon annan tagit ansvaret. Det tog två veckor att vänta till. Och här är länge väntade Putins tv-sänt tal om pensionsreform.

Strax efter moskvas supermans tal publicerades en post på Medvedevs facebook sida - "Presidenten höll tal om framstående förändringar i pensionsreformen". Han hade ganska skickligt lagd över ansvaret och nödvändighet att ta beslut från sina axlar på axlarna av sin fullmaktsgivare som förlåter honom liksom han är en bortskämd gullgosse inte bara sådana saker. Verkligen varför reflexera då? Du kan bara stå brevid, andra män har tagit beslut istället för dig och du kan fortsätta skära band av och likson smeksam kalv äta burger från händer av ordinarie Obama, sedan dela intryck i sociala medier. Vilken saga.

"Vad ska man säga?"

Man kunde förstå ryska premiärens vilja att förbli ren och inte smytsa sig i svåra impopulära beslut vore han en butikschef, eller i värsta fall chefen i t.e. fjäderfäföretag, men i stora politiken kan man inte undvika ansvarighet och ryska regeringschef position att gömma sig från ansvar väcker tankar att han är oduglig för sin post. Normalvis ska det ha varit Medvedevs sorgsen ansikte vilket ryska medborgare måste ha sett i tv-tal om nödvändighet för pensionsreformen. Men han har en gång till bevisat att han är en konjukturmänniska som är redo att lura människor som förtrodde sig åt honom för att inte "smutsa sin dräkt". Han bevisade at han är en formell hög politiker i ryska förvaltningsstruktur som systematisk undviker att fullgöra sina plikter - inte den andra och även inte den tionde viktigaste människan i staten. Förresten vill vi lyssna vad chefen skall säga kanske har han något fattbar att anföra till sin ursäkt.

"Vilken vinst för Ukraina?"

Man kunde lämna all den skam till moskals hade Medvedevs politiska orubblighet lovat viktiga förändringar i Ryssland år 2024. Vi skall även inte behöva anstränga oss för att få tillbaka ockuperade territorier och få Moskva kompensera oss. Kommer ni ihåg hur Medvedev lämnade Lybien (från Moskvas synpunkt menar jag)? På samma sätt ska han ersätta "Krim är vårt" med "ta snälla vad ni vill, det skall inte göra staten fattigare". Medan Putin nedlägger sista statens resurser i jakten efter stormaktsspöke, kan hans tronföljare bara supa. Men senare skulle han bli tvungen att försona sig med hela världen och ångra sig länge istället - för sig själv och för sina föregångare. Och vi vill se om vi ska efterskänka dem eller inte. Låt honom fortsätta supa som förfäder gjorde i århundraden. Rysslands grannländer ska bara dra vinst av detta!

Peterp

Medlem sedan 2018-09-01

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng