Konceptet är vidareutvecklat från Nyföretagarcentrums ”Ung & Eget”.
Programmet genomförs under ett halvår och består av 5 workshops på kvällstid, cirka 3 timmar per tillfälle. Det här handlar workshops om:
1. Din personlighet som företagare
2. Din unika idé – att nå fram i bruset
3. Marknadsföring och försäljning
4. Ekonomi och prissättning, skatter
5. Affärsplan och handlingsplan
Vad har personligheten för betydelse?
- Att vara medveten om sin egen personlighetstyp är nödvändigt för att man ska kunna anpassa sig till människor med olika personlighetstyper, sa Kicki Westerberg, till vardags Ekonomisk PT. Samtalet blir mycket effektivare när man förstår hur man kan anpassa sig till andra människor.
Kicki Westerberg har skrivit boken ”Bygg ditt drömföretag: verktygslåda för en verksamhet i balans”. Boken ger hjälp att utvärdera dina idéer och ditt företag, att ta reda på vad du verkligen brinner för och genom det hitta nya vägar till ditt drömföretag, stort som litet.
Villkor för att få vara med i programmet:
• ålder 18-35år
• bosatt i Gästrikland
• genomförd gymnasieutbildning
• drivit UF-företag – en plusfaktor
• kan inte kombineras med högskolestudier ( vänd dig till Drihuset)
• du har en affärsidé och vill testa om den håller
Den 7 maj var det kursavslutning hos Swedbank för vårens program och alla deltagarna fick ett diplom som minne.
Så här tyckte deltagarna:
Oskar Simryd: -Det har varit väldigt inspirerande och bra information som gör att man känner sig säkrare på att kunna starta företag.
Stina Westberg: - Det har varit inspirerande och gett nya idéer. Man har också haft tid att tänka över vad man ska göra. Bra information!
Michelle Bekamp: - Mycket inspirerande och bra information!
Filip Klingvall: - Väldigt lärorikt! Jag har fått en helt annan synpå hur det är att vara företagare. Programmet överträffade mina förväntningar!
Eric Goran: - Håller med allt som sagts. Jag har fått sista knuffen för att komma igång och starta företag!
Noshin Shukri: - Jag hade egentligen inte affärsidé med mig, men jag har fått inspiration till egna idéer och har redan startat mitt företag.
Natalie Timmeskog: - Det har varit en mycket bra kurs som jag kommer att ha användning för att utveckla mitt företag.
Det har också varit utvecklande för kursledarna! – Det har varit fantastiskt att få ta del av deltagarnas tankar och idéer, sa Kicki Westerberg.
Låter det intressant?
- Ta kontakt med oss på Nyföretagarcentrum om du är intresserad av att vara med i höstens program, sa Ann-Christin Käll. Vi startar det nya programmet i augusti så det gäller att komma in med ansökan så snart som möjligt!
Projektet finansieras av Sparbanksstiftelsen Nya, Swedbank, Gävle kommun tillsammans med Nyföretagarcentrum. Kursen är kostnadsfri för deltagarna.