Ska du köpa vinglas, ölglas eller cocktailglas så kan du göra det genom att klicka här. Olika glas har   utvecklats för att göra varje drink bättre. Det kan vara så att du har en perfekt uppmätt cocktail, men storleken på glasets öppning kan se till att aromerna frigörs på rätt sätt. Förbättrade aromer och korrekta temperaturer är två nyckelfaktorer för att förbättra dricksupplevelsen.

Olika typer av vinglas

Ska man dela upp det enkelt så finns det idag rödvinsglas, vitvinsglas och champagneglas. Dock kan dessa i sin tur sedan komma i olika varianter. De glas som ska vara för rödvin, de bör ha en större, rundare skål för att lätt snurra vinet och hjälpa till att lufta det. En lång stjälk kommer också att hålla handen borta från drycken för att förhindra att den blir för varm.

För vitt vin så är öppningen smalare, för att det inte ska komma in lika mycket luft i glaset så att det oxiderar för snabbt. Detta för att behålla de lättare, mer känsliga toner som vita viner i allmänhet.

Mousserande vin behöver ännu mindre yta, eftersom det hjälper till att bevara bubblorna och förhindrar att det blir avslaget för snabbt. Oftast så är det ett flöjtglas man har då, alltså ett slags champagneglas.

Andra typer av glas

För olika drinkar och cocktails så finns det idag många varianter av glas att välja på. Det finns de som kallas för cocktailglas så väl som du har både highball glas och lowball glas. Du har även speciella glas för drycker som martini, margarita, eller för irish coffe. Sedan finns det även särskilda glas för whiskey.