På Engelen i hjärtat av Gamla Stan, Stockholm etableras just nu en ny vis-scen. Sedan den 4 juni 2017 har man storsatsat på ett återkommande vis-program ”Visor oss emellan” där man på söndagar kommer att gästas av både folkkära, etablerade, nya kommande och intressanta vis-artister från hela landet! Ulf Bagge, Jeja Sundström, Pär Sörman, Jan Olof Andersson, Björn Johansson, Frida Braxell, Pierre Ström, Vargen och Staffan Atterhall är några av höstens artister som gästar ”Visor Oss Emellan” söndagar på anrika Engelen.

”Visor oss emellan” hösten 2017 på Engelen:

24 september Ulf Bagge

1 oktober Pär Sörman

8 oktober Jeja Sundström och Staffan Atterhall

15 oktober Jan-Olof Andersson och Björn Johansson

29 oktober Pierre Ström och Frida Braxell

19 november Vargen

(Med reservation för eventuella ändringar, http://www.engelen.se )

Läs mer via: http://www.engelen.se eller på telefon: 0771-826 826

Om Ulf Bagge: Trubadur sedan början av 60-talet, med egen visproduktion. Har bla tonsatt Wivallius, Lucidor, Fröding och Ferlin. Gjort notskrift och gitarrarrangemang till Bellmanboken. Flertalet CD-produktioner och medverkar med ett antal tolkningar i Proprius´ Bellmanboxar. Turné i Sverige, Norge, Danmark, Färöarna, Tyskland och Spanien. Producerat kabaréuppsättningar på Berns och Södra Teatern med artister som Monica Zetterlund, Beppe Wolgers, Svante Thuresson och Olle Adolphsson. Spelar med vissångerskan Gisela Nordell. Arrangerat Taubefestivalen i Stockholm. Initiativtagare till visscener som Visor på Skeppsholmen och Visor på Riddarhuset. Skrivit böcker som "Lucidor", Skalderna i Gamla Stan" och "Trubaduren - möten, minnen" och är mångårig ciceron av litterära och historiska stadsvandringar i Stockholm. Trubadurpriset 2007 av Nils Ferlin Sällskapet.

Om Pär Sörman: Sedan början av 1970-talet arbetat Pär som skådespelare vid bl.a. Stockholms Stadsteater, Svenska Riksteatern och Kronobergsteatern. Medverkat som mimare och dansare i Ingmar Bergmans TV-dramatisering av Trollflöjten och innehaft huvudrollen i den finlandssvenska TV-serien Solkatter (2002). Vid sidan av teatern har sången och musiken varit ständiga följeslagare. Genomfört flera sångturnéer i Norden och i USA´s svenskbygder. Belönats med stipendier från Visans Vänner och Sällskapet Astri och Evert Taubes Vänner. Nils Ferlin-Sällskapets Trubadurpris (2002), Dan Andersson priset (2003) m.fl.

Om Jeja Sundström: Debuterade i Frukostklubben och talangjakten Flugan. Det var början på en lång trubadur-karriär. Vispråmen Storken på 60-talet. Grammofoninspelning med ”Visor & Bockfot” på 70-talet, Jeja & Stefan (Demert) på 80-talet. Medverkat i många radioprogram: Sommarpratare, ”Det ska vi fira”, ”Visan vi inte minns” med Margareta Kjellberg och Peder Svan, Folknöjet med Sid Jansson, Stefan Demert, Björn Ståbi, Ewert Ljusberg bl.a. Flertalet TV-program, caféprogram,”Blåsningen”, ”Så ska det låta” ”Gäster med gester”. Teater hos Tjadden Hällström 1991 i Norrköping i farsen ”Far och flyg” med bl.a. Carl-Ivar Nilsson. På Intiman i Stockholm 97-99 som rådmansfru i ”Spanska Flugan”. ”Londonligan” på teater Plaza, Nyårsrevy och div. cabaréer. I kortfilmen ”Parasiten”.

Om Jan-Olof Andersson: Jan har under större delen av sitt yrkesverksamma liv turnerat med olika visproduktioner, offentliga och interna konserter samt pedagogiska program för skolor och institutioner. Jag samarbetar med musikanter, körer och instrumentalensembler i hela landet och även i våra nordiska grannländer. Min repertoar sträcker sig från Elizabethanska kärlekssånger från 1600-talets England, instrumentala solostycken för gitarr, vidare genom vår svenska vistradition och fram till egna sånger och tonsättningar

Om Björn Johansson: En rutinerad artist med ett dussintal plattor bakom sig. Mest bekant är han som vissångare och då inte minst som uttolkare av Olle Adolphsons låtar. Under 1960-talet började Björn Johansson sin musikaliska karriär tillsammans med trubadurerna Fred Åkerström, John Ulf Andersson, Cornelis Vreeswijk, Gösta ’Skepparn’ Cervin, Torgny T Björk och många andra. På den tiden var det ”Den Gamla Tiden”, ”Kaos”, ”Vispråmen Storken”, ”Mosebacke” och ”Den Gyldene Freden” i Stockholm som var de mest välbesökta visställena. Björn är medlem av sällskapet ”Visans Vänner” i Stockholm och medlem i Evert Taube-sällskapet där han var en av artisterna som inför 12 000 personer uppträdde vid Evert Taubes 100-årsjubileum som firades i Globen.Björn är även känd som affärsmannen ”Skrotis”.

Om Staffan Atterhall: Vissångare sedan mitten av 60-talet; till en början med Bengt Sändh och Finn Zetterholm – vi kallade oss Tre Trotziga Trubadurer. Därefter har jag varit visartist på egen hand.

Om Pierre Ström: Tillhör den kärntrupp som startade visvågen på 60-talet och Pierre har tillsammans med flera storheter bildade YTF, Yrkestrubadurernas förening 1971. Vid den första Hagafesten 1967, i Stockholms Stads Bellmanspel gjorde Pierre rollen som Bellman. Sedan sjöng han i 40 år på Skansens Bellmandag. 1990 spelade Pierre Bellman i en pjäs på Riksteatern, som han och Finn Zetterholm skrev. Och den näst senaste CD-produktionen är en hyllning till Ulla Winblad, inspelad tillsammans med cellisten Emeli Jeremias. Pierre har gjort ett tiotal LP och flera CD, med bland annat rallarvisor.

Om Frida Braxell: Känd för sina målande, berättande texter där humor blandas med allvar. Under sommaren spelade hon för en publik på 11.000 inklusive Sveriges kungapar. Fridas singel "Gatorna på söder" har spelats på radio runt om i landet men mest känd är hon nog för sången om silvertejp.

Om Vargen: Just nu aktuell med debutalbumet ”Sånger från natten sånger från Dan”. Bakom artistnamnet ”Vargen” är svenska singer- songwritern och skådespelaren Reine Johansson från Varberg som flitigt turnerat (150 spelningar/föreställninar per år) och medverkat i ett antal teater- uppsättningar och filmer.

Om Engelen: 1969 slogs portarna upp i hjärtat av Gamla Stan till anrika Engelen, hela Sveriges nöjeskrog med fullständig a’la carte-meny, en engelskinspirerad pub med liveunderhållning 7 dagar i veckan. Läs mer via http://www.engelen.se

Presskontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Läs mer via http://www.werecki.com