West of Eden har under drygt 20 år skrivit låtar som tar sitt ursprung i den engelska och irländska folkmusiken. Modernt och tidlöst på samma gång! Inte för intet har man t.ex. blivit kallade ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine.

Låten Old Miss Partridge spelades in i Glasgow förra året under West of Edens road trip runt Storbritannien. Tillsammans med några av de brittiska öarnas allra främsta folkmusiker bandade man, under en dryg vecka, musiken till deras nya album i allt från kyrkor till Whiskydestillerier!

"Vi spelade in sången som man gjorde förr i tiden" säger Jenny Schaub. "Mitt emot varann. Samtidig. I samma rum. Men med en sån rutinerad och fantastisk sångerska som Heidi var det förstås inga problem. Det kändes klockrent och självklart direkt!"

West of Eden har de senaste åren turnerat flitigt. Bl.a. ända bort till Kina. I vintras gjorde bandet 15 utsålda spelningar med sina Celtic Christmas-konserter i konserthus i Sverige och Tyskland.

Det nya albumet släpps 22 februari och följs upp av en Europa-turné i mars innan bandet ger sig ut på de svenska vägarna under våren och sommaren.

För mer information:
http://www.westofeden.com/
https://www.youtube.com/user/westofedenband/featured

Kontakt: Anette Ståhl – Enmusa Music anette@enmusamusic.com tel: 0707-180120