"Vi är blommor - nya blomster, ny musik” är en konsert med helt nyskriven musik för och med unga röster. Adolf Fredriks musikklassers 180 elever i årskurs 6 och Stockholms Saxofonkvartett framför nykomponerade verk beställda och skrivna för just den här konserten av framstående tonsättare som Monica Dominique och Kristina Forsman, Mårten Jansson, Karin Rehnqvist, Georg Riedel samt den ugandiske kompositören Job Ivan Tezigatwa. Konserten kl. 17.00 är utsåld men det finns fortfarande biljetter kvar till kl. 15.00.

Detta är den tredje konserten med nyskrivna verk för barn och ungdomskör som arrangeras  inom ramen för projektet ”Ny musik för unga röster” som initierats av Svensk Musikvår och utvecklats i samarbete med Kungl. Musikaliska akademiens initiativ ”Sjungande barn”. 

– ”Ny musik för unga röster” initierades med en önskan om att bidra till vår framtida musikskatt med kvalitativ musik som skrivs speciellt för att passa den unga röstens omfång och egenskaper. Vi beställde nya kompositioner av några av våra främsta tonsättare som fick möjlighet att utveckla verken i nära samarbete med barnen och deras pedagoger, säger initiativtagaren Jörgen Pettersson, festivalledare för Svensk Musikvår. 

Medverkande: 
Adolf Fredriks Musikklassers elever i årskurs 6
Dirigenter och instuderande pedagoger från Adolf Fredriks musikklasser: 
Karin Alvan, Elisabeth Ljunggren Kurbany, Lina Sandborgh och Fredrik Winberg. 

Presentatör: Anna Hedelius
 
Musiker: 

Stockholms Saxofonkvartett 
Mathias Karlsén Björnstad (sopransaxofon) 
Jörgen Pettersson (altsaxofon) 
Theo Hillborg (tenorsaxofon) 
Linn Persson (barytonsaxofon)

Thomas Rudberg (piano) 
André Ferrari (slagverk)
Mats Gustafsson (kontrabas)

Kompositioner och arrangemang: Monica Dominique och Kristina Forsman, Mårten Jansson, Karin Rehnqvist och Georg Riedel, Ingvar Karkoff och Olov Helge. 

Arrangörer: Svensk Musikvår, Kulturhuset Stadsteatern och Adolf Fredriks musikklasser
Producent: Bosse Persson

Konserten genomförs med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholms Stad och Föreningen Svensk Tonsättare.

Biljetter:
https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/vi-ar-blommor?fbclid=IwAR3I2ZbZPWe4u9_7N-KLY5zrR_5YKaGTOkkMXUforKUApRozrcDrIU7RLK0

Kontakt:
Jörgen Pettersson 
festivalledare och initiativtagare
Svensk Musikvår
Stora Ängby Allé 36
16855 Bromma
0705523422
jorgenpettersson@hotmail.com