Under ett par hektiska veckor blir det 13 spelningar varav flest i Texas och sydstaterna i städer som Austin, San Antonio, Denton och Memphis. De kommer att spela en blandning av låtar från Rockpile, andra klassiska rocklåtar i egna medryckande versioner samt och Billys egna soloverk och även några låtar från ett kommande album som spelats in det senaste året i Finells studio.

– Det här skall bli skitkul, hälsar Micke Finell som sytt ihop turnén. Vi har ju aldrig spelat tillsammans här borta tidigare. Billy har ju gjort det med sina artister och jag har varit här med The Refreshments. Peder Sundahl på trummorna och Ingo (Ingemar Rogefeldt)har ju varit här med Jerry (Williams) och Roadwork.

Bandet har värmt upp med en uppskattat turné i Sverige och är mycket samspelt. De som gillar äkta genuin rock'n'roll med mycket gitarr, fullt ös och sköna melodier har med andra ord mycket att se fram emot.

Rockpile bildades av Nick Lowe och gitarristen Dave Edmunds 1976 efter ett soloalbum av Edmunds med Terry Williams på trummor. Efter att albumet släppts rekryterade de Bremner och med det var det legendariska bandet fulländat.
– Det har pratats om en återförening av Rockpile. Det fanns en tid när vi erbjöds mycket pengar för att åka bl.a. till Japan men nu kan vi inte göra det längre. Terrys ålder påverkade hans armar. Nick har sin karriär och Dave har gått i pension. Så vi hade vår tid. Det var jättebra, men det är över. Men här är jag och spelar igen och det skall bli grymt kul med det här fantastiska gänget, hälsar Billy.

Om Rockpile
Det knepiga i historien om Rockpile var att Lowe och Edmunds vid tiden för bildandet av bandet var signerade till olika skivbolag så medlemmarna dök upp på de soloalbum som var och en av dem släppte under de kommande åren. Rockpile kunde under tiden inte släppa en enda egen skiva men blev ändå kända tack vare sina liveshower.
Det ändrades 1980 när Rockpile skrev på ett avtal med Columbia Records och släppte skivan ”Seconds of Pleasure” som innebar ett genombrott. "Teacher, Teacher", som sjöngs av Lowe, blev en hit liksom Bremner sjöng på ”Heart" och för första gången sågs Rockpile som ett riktigt band och av många betraktade som världens bästa rock´n rollband.
– De fyra åren vi var tillsammans var de bästa, har Billy berättat. Jag är väldigt stolt över det bandet och vi gjorde några fantastiska spelningar. Det var ett privilegium. Det var en absolut ära att få spela med bandet. Varje gång vi skulle gå på en repetition var det rakt in i varje låt och alla lade in sin input i den och det blev något stort.

Efter den eran har Billy Bremner fortsatt sin musikaliska reso och har spelat med flera av världens mest kända artister. Paul McCartney, Johnny Cash, Little Richard, Kirsty MacColl, Elvis Costello för att nämna några. I mitten 1990-talet flyttade han till Sverige, där han under några år var medlem i det välkända bandet The Refreshments som han också producerade album för. Därav kopplingen till Micke Finell som var en av grundarna och förgrundsgestalterna i bandet. 

Bildtexter
Rockpile, fr.v. Terry Williams, Nick Lowe, Dave Edmunds och Billy Bremner.
Billy Bremners Rockfiles, fr.v. Peder Sundahl, Ingemar Rogefeldt, Billy Bremner och Micke Finell.


Turnéplan
2/11 Austin Texas/Antones (USA), with special guest Augie Meyers.
3/11 San Antonio Texas/The Lonesome Rose (USA).
4/11 Houston Texas/The Continental (USA).
5/11 Denton Texas/Dan´s Tavern (USA).
6/11 Memphis/The B-Side (USA).
8/11 Rockville MD/Hank Dietle´s (USA).
9/11 Wayne PA/118 North (USA).
10/11 Amityville NY/The Warehouse (USA).
11/11 New Haven CT/Cafe Nine (USA).
12/11 NYC/TV Eye (USA).
13/11 Ringwood NJ/Live @ Drew´s (USA).