Det finns ju idag en hel del olika varianter av just utebord. Det är viktigt att välja ett som passar till det du vill använda det till. Det finns ju idag stora bord så väl som små, samt att det även finns bord som är mer av avlastningsbord. Om det är så att du vill ha ett utebord, som ska gå att sitta vid och äta, då är det bra att kanske satsa på ett lite större. Särskilt om ni är många i familjen. En del föredrar att köpa ett helt trädgårdsset, med bord och stolar som kommer som i ett paket. Men det går så klart även satsa på att köpa ditt bord separat. Har du redan stolar hemma, så bör du dock se till att bordet passar med dem.

Vad för slags utebord behöver du?

Först är det bra att se över hur stor yta du har att ställa ditt bord på. Att köpa ett utebord som är större än uteplatsen eller balkongen är ju dumt. Så se till att mäta ytan. Därefter kan du fundera på vad bordet ska vara till för. Är det för att kunna sitta ute och äta, eller är det ett mindre bord som ska vara mer som en avställningsyta för kaffekoppen? Eller har du behov av båda delar?

När du bestämt vad för typ av bord det är du vill ha, fundera då på vad för material som passar dig bäst. En del material kräver ju mer underhåll än andra. Väljer du ett träbord till exempel så kan du behöva slipa och olja in det ibland. Andra material att välja mellan är konstrotting och plast, som inte kräver så mycket underhåll. Så välj det som passar dig.