I takt med att fler och fler har börjat återgå till jobbet så har den här trenden planats ut en aning, men återförsäljare av byggmaterial har sett ett stort ökat intresse för inköp av material och annan utrustning hos konsumenter.  

Kök är det absolut populäraste  

Inom renovationstrenden så är det helt klart renovationer och ombyggnationer av kök som är det absolut populäraste. Köktrender tenderar att gå i vågor, och även om det har varit relativt lugnt under ett antal år så har intresset exploderat på senare tid.  

Här är det olika sorters kök som gäller, och idag så finns det gott om firmor och återförsäljare som specialiserar sig på att erbjuda kunder kök i absolut världsklass, och idag så är också möjligheterna enbart begränsade av en kunds fantasi och plånbok. En genomsnittlig kostnad som ofta nämns för att totalrenovera köket är 200 000 kronor och är någonting som helt klart påverkas av vilken typ av kök man väljer att använda sig av.  

DYI-trenden  

Även om DYI-trenden (do it yourself) har börjat avta till en viss del så är det fortfarande många som tycker om att bygga sina egna möbler, eller ta tag i att måla om sina väggar själva. Detta är någonting som drivs på av sociala medier, där det numera är enklare än någonsin att ta del av inspiration och instruktioner online.   

Praktiska renovationer  

Men det är inte bara små kosmetiska förbättringar som det svenska folket ägnar sig åt. Det handlar också ofta om praktiska renovationer, som antingen görs för att förbättra någonting eller i rent underhållningssyfte. Saker såsom att byta taktegel behöver göras med jämna mellanrum, och det är bara en av alla åtgärder som behöver göras för de svenskar som äger ett radhus eller en villa.   

Smarta hem  

Någonting som också har vuxit starkt i popularitet på senare år är att installera någon form av smarta hemprodukter. Det kan handla om allting från en robotassistent som kan svara på frågor och utföra enklare sysslor, till smarta ljussystem som har förmågan att skifta mellan 16 miljoner olika färger. Industrin och marknaden för detta växer lavinartat, och spås inte sakta ner under kommande år.