Med hjälp av ny teknik kan man idag utföra hårtransplantationer för att förebygga håravfall och återställa hårväxten till det den en gång var. Den ständigt ökande efterfrågan på estetiska förbättringar och skönhetsbehandlingar är det inte konstigt att hårtransplantationer har blivit en av de snabbast växande sektorerna inom skönhetsbehandlingar och medicinsk kosmetik.

Den stora efterfrågan på behandlingarna är dock större än utbudet på kliniker som kan utföra dem, vilket leder till långa köer för den som vill genomgå en hårtransplantation. Därför letar vi på brahår.se ständigt efter ny personal med erfarenhet inom svensk vård samt läkarstudenter. 

Läs vidare så berättar vi mer om behandlingen och hur den går till, så att du kan avgöra om det kan vara intressant för dig att arbeta med. Det är en snabbt växande bransch som inte visar några som helst tendenser på att sakta ner. En karriär inom hårtransplantation hos brahår.se kan därför vara ett väldigt bra väl för läkaren eller läkarstudenten som vill ta ett nytt kliv i sin karriär.

Håravfall - ett växande problem i dagens samhälle.

För att förstå varför hårtransplantationer är så efterfrågat och viktigt är det bra att först ha koll på vilka faktorer som bidrar till håravfall. Det är väldigt många människor som lider av problemet, och det kan finnas många olika orsaker till varför håret tappas som exempelvis ärftlighet, åldrande, sjukdomar, stress och hormonförändringar.

Oavsett vad som orsakar håravfall kan det leda till sämre självkänsla och självförtroende för den som drabbas. Håret är för många en stor del av utseendet och en symbol för ungdom, skönhet och hälsa. Att förlora delar av eller hela håret kan därför vara extremt känslosamt och traumatiskt. Som tur är finns då möjligheten till hårtransplantation, för att få bukt på problemet och återställa håret.

Hur håravfall påverkar oss

Alla reagerar olika när de drabbas av håravfall. Vissa accepterar läget och rakar av sig allt, medan andra gör allt de kan för att behålla sitt hår. Även om håret inte har någon större praktisk funktion i dagens samhälle så är det en stor del av vårt utseende. Eftersom utseendet är tydligt kopplat till vår självkänsla och självsäkerhet kan håravfall drabba människor väldigt hårt, speciellt om det kommer plötsligt.

I vissa fall kan plötsligt håravfall leda till psykisk ohälsa och depression, något som är väldigt allvarligt. Det kan exempelvis inträffa när en person som förknippar stora delar av sin identitet med sitt utseende drabbas av håravfall, något som kan vända hela självbilden upp och ner. Om man blir deprimerad och stressad över att tappa håret så hamnar man lätt i en ond spiral, där oron och stressen bara gör problemet värre och värre. Därför är det väldigt bra att ta itu med problemet så fort som möjligt med antingen en hårtransplantation eller PRP-behandling. 

Många kopplar även håravfall till att bli äldre och det är lätt att känna sig gammal när man börjar tappa håret eller hårfästet börjar dra sig tillbaka. Det är dock egentligen ingenting som har att göra med ålder och kan hända även för yngre personer, speciellt när det kommer till män. Det finns ingenting att på egen hand förebygga och undvika det, men med hjälp av hårtransplantation och PRP-behandlingar kan man rädda håret. 

Olika behandlingar mot håravfall

Det finns olika sätt att behandla och förebygga håravfall på, beroende på hur stort problemet är och hur patienten vill att resultatet ska bli. 

Hårtransplantation

En hårtransplantation är en vanlig behandling för den som vill och behöver förbättra sin hårlinje, dölja kala fläckar eller helt enkelt få en tjockare hårväxt. Behandlingen går enkelt förklarat ut på att man kirurgiskt flyttar hårsäckar från ett ställe där de inte syns eller där hårväxt är oönskat till det drabbade området på huvudet. Det är vanligt att man plockar friska hårsäckar från nacken, men det går även att ta från andra donationsområden.

Fördelen med en hårtransplantation är att det inte ger några synliga ärr och leder ofta till ett riktigt bra resultat. Personer som önskar en hårtransplantation eller vill lära sig mer bokar snabbt och enkelt en kostnadsfri konsultation på brahår.se för att tillsammans med en läkare identifiera problemet och tillsammans hitta bästa lösningen för önskat resultat.

PRP-behandling

För de patienter där håravfallet inte blivit allt för allvarligt kan en PRP-behandling vara aktuellt. Det är en helt naturlig metod för att förebygga håravfall. Man använder även ofta metoden i kombination med vanliga hårtransplantationer för att optimera det slutgiltiga resultatet.

PRP står för ‘’platelet rich plasma’’. I behandlingen injicerar man blodplasma från patienten in i hårbotten, för att på så vis aktivera stamcellerna kring hårsäckarna så att de blir större och aktivare. Resultatet blir starkare hårstrån och förbättrad hårtillväxt. 

PRP-metoden är väldigt bra för personer med håravfall inom släkten, så kallat genetiskt håravfall. Det är ett problem som drabbar fler än 50 % av alla män och gör att hårsäckarna krymper vilket gör att håret blir både tunnare samt växer långsammare. Om man vet att genetiskt håravfall ligger i säcken kan det vara fördelaktigt att genomgå en PRP-behandling i tid, för att motverka och förebygga problemet. 

Hårtransplantation i Turkiet

Du har säkert hört talas om personer som flyger till Turkiet för att genomgå en hårtransplantation. Anledningen till det är att det är så pass mycket billigare att göra där, med upp till 70 % lägre priser än här hemma i Sverige. Faktum är att ungefär 60 % av alla världens hårtransplantationer utförs i Turkiet, vilket är väldigt många. 

I de turkiska priserna ingår även hotell och transport, vilket gör det ännu mer prisvärt. Det enda patienten behöver göra är att boka en flygresa och ta sig till Istanbul, där brahår har sin klinik. Många väljer att ta tillfället i akt och boka några extra dagar för att kunna njuta av en härlig solsemester i landet i kombination med transplantationen. 

Hårtransplantation i Sverige

Självklart finns det även kliniker i Sverige som erbjuder hårtransplantationer för den som inte vill resa utomlands för att göra det. Det är dock betydligt dyrare, men samtidigt får man möjlighet att läka i tryggheten av sitt eget hem. På brahår.se har vi kliniker både i Turkiet och i Sverige att välja mellan. På våra svenska kliniker erbjuder vi fasta priser som nästan alltid är billigare än hos andra aktörer, medan våra turkiska kliniker är ännu billigare.

För dig som vill arbeta med hårtransplantation

Som vi tidigare nämnde så är hårtransplantationer ett ingrepp som bara blir mer och mer populärt, vilket gör det här till en växande bransch med ständigt behov av ny personal. Därför letar vi på brahår alltid efter nya medarbetare som kan hjälpa oss bekämpa håravfall, en transplantation i taget. 

Vi söker dig som är erfaren inom svensk vård, har ett intresse för att hjälpa människor och tycker att hårtransplantationer är intressanta. Vi söker även studenter från läkarlinjer runt om i Sverige som vill starta sina nya karriärer i den här spännande och växande branschen, med stora möjligheter till långa och trygga karriärer.


Låter det som dig? Gå in och sök jobb hos brahår redan idag. Vi letar alltid efter nya medlemmar till vårt team och ser fram emot att läsa igenom din ansökan.