Små och ömtåliga vinterskor är helt enkelt inte det rätta valet för barn. Däremot behöver de inte vara klumpiga och tunga, vilket kan göra dem besvärliga att ha på sig. Istället bör de vara robusta och säkra, så att inte ett enda dropp av fukt eller vatten tränger in när snö och regn faller under vintermånaderna. Du kan hitta varma vinterskor för barn från decathlon.

Det är viktigt att välja skor med en stadig sula, men samtidigt en sula som inte gör skorna alltför tunga att gå i. En pålitlig sula erbjuder flera fördelar. Som bättre balans under lek, hjälper till att hålla värmen inne i skon, ökar skons slitstyrka och ger extra skydd åt andra delar av skon. Om undersulan sedan har ett kraftigt grepp, så hjälper det till att förhindra halkolyckor på isiga och snötäckta ytor.

Bättre med något för stora skor än för små

Du har med all säkerhet koll på dina barns skostorlek, men i kontrast till vuxna växer barns fötter i rask takt. Därför är det klokt att välja vinterskor som är något större istället för att riskera att de blir för små. När skorna är lite större har barnet utrymme att växa, och det är enkelt att lägga till en extra sula eller sätta på ett par extra sockor om det behövs.

Ett bra riktmärke är att skorna bör ha ett utrymme på 1,5–2 cm framför stortån för att säkerställa att de sitter bekvämt och ger fötterna utrymme att växa.

Det bästa materialet i barns vinterskor

När du väljer vinterskor för barn är det klokt att satsa på vattentätt material som Gore-Tex eller liknande. På så sätt kan du vara säker på att skorna effektivt stöter bort vatten och snö, och förhindrar att de tränger in. Det är kanske inte allmänt känt, men vinterstövlar bör kunna motstå upp till 200 000 steg i fukt och vatten utan att läcka.