Hillevi är anställd på IKEA Gävle men arbetar just nu åt IKEA Expansion Team och är ansvarig för uppbyggnaden av rum och hem i nya varuhuset i Borlänge.

Vad är din bakgrund?
– Jag gick utbildningen Reklam & Media på Borgarskolan och arbetade därefter som originalare på en reklambyrå. Efter det var jagfaktiskt tecknare på Gefle Dagblad innan jag blev dekoratör, eller visual merchendiser som det heter nu för tiden, på KappAhl och H&M innan jag kom till IKEA.

Vad gör du när du inte arbetar?
– Eftersom jag reser mycket i mitt jobb så är jag gärna hemma med min familj när jag inte jobbar. Skulle nog kunna beskriva mig själv som utomordentligt tråkig! Jag älskar att vara i naturen, löptränar, läser mycket. Sedan gillar jag att laga mat och pyssla i trädgården. Dessutom älskar jag att resa, möta nya kulturer och människor.

Vad vet vi inte om Hillevi?
– Det skulle nog vara att jag utövar yoga och mediterar. Det är nog inte så många vet är att jag utbildar mig till yogalärare.

Vad tycker du då är viktigast att tänka på när man inreder sitt hem?
– Det viktigaste när man inreder sitt hem tycker jag är att man inreder för sig själv. Det är ju jag som ska bo där. Jag tycker inte att man ska inreda ett ”tittskåp” för att visa upp. Sen tycker jag att det är viktigt med funktion, vad ska man göra i rummet? Vad behövs?

Vilken är den populäraste trenden/tjänsten/varan hos er den här hösten?
– Den populäraste trenden, lite samma sak här, tycker jag att man ska utgå ifrån vad man själv tycker om men om jag ska trendspana lite så är det lite industriellt, rustikt som är poppis. Mörkare möbler är på frammarsch efter en lång period av ljusa shabby chictrenden. Natur, naturligt, djurmönster (fototryck) och djurhorn är på gång. Sedan tycker jag att det är väldigt roligt finns en trend i återvinning. Att man målar och syr om, köper på loppis och så vidare.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Det är att möblera med ljus. Ljus, lampor i olika funktioner. Ett bra allmänljus, funktionsljus exempelvis en läslampa eller arbetslampa och så mysbelysning. Och sen får man inte glömma stearinljus. Det kan ju få vilket rum som helst att bli mysigt. Sen är färska blommor min personliga vardagslyx. Jag reser ju mycket i mitt jobb och jag brukar alltid köpa ljus och blommor till mitt hotellrum för att göra det mysigare.


SvenskPress.se • Foto: P-E Jäderberg