Motivering löd:

”Han var med och grundade en av Sveriges första eventbyråer och har sedan dess verkat för bättre möten i stort och smått. Som Sveriges mötesevangelist nummer ett med sällan skådat engagemang och tydlighet verkar han för och predikar en förbättrad möteskultur där företag, kommuner och regioner tjänat miljontals kronor på att anamma hans goda ambitioner. Han är också en prisad och uppskattad talare och moderator. Digitalisering och anpassning till utveckling i stort är vardag för honom. Få personer i Sverige har bidragit till att utveckla möten mer än denne karismatiske personlighet”.

Narrenpriset 2020 tilldelas Micke Darmell 

Vi gratulerar tidigare Micke som har gjort ett fantastiskt arbete inom eventbrabschen under ett stort antal år. Vi citerar hans egna ord:
– Först och främst. Vilken sanslös överraskning. Att bara bli nominerad med alla andra framstående inom sina områden gjorde mig glad. Vad kul att de uppmärksammar möteskultur tänkte jag. Sedan när det ringde på dörren igår kväll......

Att ta mot ett pris som förra året gick till Mia Törnblom och tidigare vinnare bl.a. Robert Broberg, Tilde de Paula, Hans Rosling, Teo & Fredrik Härén, Kristin Kaspersen, Janne Schaffer, Janne Gunnarsson, komikern Björn Gustavsson, dansaren Tobias Karlsson, Björn Andersson (jo den Benny) känns overkligt. De är 18 ledamöter samt grundaren till detta pris för över 20 år sedan Håkan Sterner som röstar fram vinnaren. Att de skall ha suttit i digitala möten och fått fram mig som vinnaren känns ännu mer konstigt, ja helt otroligt helt enkelt.

Jag är så tacksam. Givetvis en personlig bekräftelse på det jag haft som mission i hela mitt liv men också ett stort erkännande för vikten av en god möteskultur. Grunden i hela mitt liv har varit att människor vill känna lust, mening och delaktighet. Om vi får göra det då fixar vi det vi skall uppnå. Kan vi känna detta i varje möte så kommer en enorm kraft tillsammans. Alla möten är ett #tillsammansäventyr och vi är inte starkare än den svagaste länken i mötet.

Utan alla jag fått jobba med och trott på mig genom alla år hade det såklart aldrig gått. Utan de som gjort motstånd, har jag heller inte utvecklats. Sedan alla kunder jag har fått bidra till och också fått utvecklats tillsammans med har det aldrig gått. Utan kunder, inga jobb. Sedan ett varmt tack till alla som trott på mina idéer hur man skapar möten där alla får känna lust, mening & delaktighet. Utan er alla inget pris, så TACK!

Här möter du Micke på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mickedarmell/