Att skapa förståelse och insikt är en drivkraft för författaren till romanen UNUM: AI - Gud eller tjänare?
– Jag har skapat en plattform där människor diskuterar de djupare frågorna kring artificiell intelligens (AI) och utforskar om vi håller på att förlora kontakten med oss själva och naturen, säger Fredrik Forss.
Ljudbokslanseringen sker i form av en UNUM-experience där “gästerna” guidas genom en meditationsresa mot en djupare förståelse för vad som händer om AI tar makten över människans medvetande och väcka viktiga existentiella frågor. 

Både författaren och inläsaren Reuben Sallmander är vana meditatörer. Reuben är en välrenommerad skådespelare, bland annat för sin roll som Sam i den svenska uppsättningen av Mamma Mia!, filmen Hamilton och den svenska rösten för Batman.
– Boken är verkligen tankeväckande och fascinerande, säger Reuben.

Boken skapar insikter hos litteraturkritiker och poddprofiler  

Att många upplever “UNUM: AI - Gud eller tjänare?” som tankeväckande märks i det positiva mottagande den har fått. Litteraturkritiken Johan Malm lovordade boken i SVT:s Go'kväll UNUM och uttryckte sig så här:
– En otroligt smart bok som påminner om Alkemisten eller Nionde insikten och får dig att stanna upp och fråga: Vad är verkligen viktigt i livet? Varför finns jag? Vart är jag på väg? Det kanske är nu vi alla måste fråga oss det.

Författaren har hörts i flera poddar och deltagit i flera tankesmedjor som Think AI och NAV. Poddprofilen Amit Paul, World of Wisdom fick sig också flera tankeställare när han läste UNUM och började fundera mer kring hur vi lever våra liv. - Boken tog med mig till en plats där mänsklig medvetenhet möter framtidens teknologi. Den utmanar och levandegör en parallell framtid och får mig att tänka till. Hur lever vi egentligen våra liv?, säger Amit.

Forskare, studenter och elever reflekterar över livet med AI

Tillsammans med AI-forskaren och lektorn Jonas Andersson Schwarz på Södertörns högskola, har Fredrik Forss skapat projektidén "Transformativa högskolestudier i framtidens AI–samhälle", med målet att förbereda studenter för ett meningsfullt liv i samverkan med AI.

Rektorn Magdalena Iljan på Vittra Örebro har redan implementerat boken som en del i svenskundervisningen. Läraren Ivan Noga på Vittra använder nu UNUM för sina åttondeklassare.
– Det är en superintressant roman och i läsandet av UNUM får eleverna bland annat en större förståelse för deras relation till tekniken och hur våra liv påverkas. Ju längre vi kommer i läsningen desto större kunskap och intressantare diskussioner får vi, säger Ivan.

AI är snart bortom vår kontroll

Fredrik Forss betonar vikten av att alla, från ungdomar till de som sitter på höga maktpositioner, vaknar upp inför teknikens och AI:s påverkan på våra liv. Han upplever att de omvälvande förändringar som kommer med AI-samhället inte tas på allvar.

– Vi står inför en existentiell kris och med dagens nivå av ansvar kan vi snart vara inne i den sjätte massdöden innan vi ens har förstått vad som har hänt.

Om författaren:
Fredrik Forss är en författare, AI-filosof och serieentreprenör som utforskar livets mysterier och söker svar på existentiella frågor. Hans bok "UNUM, AI - Gud eller Tjänare?" reflekterar över människans relation med teknologi och naturen. Forss betraktar livet som vår största lärare och har genom sina resor, startups och andliga praktiker djupdykt i hur vi kan rädda mänskligheten från självförstöring. Han har även levt i ensamhet i flera år för att utforska dessa frågor.

För mer information och pressbilder, besök https://fredrikforss.com

Kontakt: 
Namn: Fredrik Forss 
Titel: Författare 
Telefon: 073-641 53 99 
E-post: samtal@fredrikforss.com
Pressrelease UNUM: AI- Gud eller tjänare?