”När själen är utsläppt i frihet och inte bunden av kroppen, tänker jag mig att det är så här. En slags förvandling till ett tillstånd där allting är möjligt. Svävande, virvlande och eteriskt. Jag försöker beskriva det nästan omöjliga. En önskan!  Nu var ju dock texten flera verser längre är vad som rymdes i melodin, så den kortades ner”, säger Py Bäckman.

Tonsättningen av Py Bäckmans text blev låten ”Min Själ”. Solisterna Martin Rubashow och Maria Matyazova Milders röster är som gjorda både för varandra och för den här sången, som för tankarna tillbaka till Freddie Mercury och Montserrat Caballés låt ”Barcelona”! ”Jag har satsat på att skapa en synnerligen välgjord och påkostad musikvideo tillsammans med filmarna Andreas Hillerborg och Teodor Miljevic, och den är inspelad på Häringe Slott”, säger Stefan Nilsson!

Martin Rubashov debuterade 2012. Debutalbumet ”The Watcher Of The Skies” gavs ut 2013 av Despotz Records. Andra albumet ”Among Silver” kom 2015 och 2018 släpptes ”The Nature Script”. Rubashov uppträder också på olika scener runt om i Sverige.

Sopranen Maria Matyazova är född och uppvuxen i Sankt-Petersburg och har vunnit flera priser för sin sång, Rahmaninov Competition i Sankt-Petersburg, Malmö Vocal Competition och har mottagit stipendier från bl.a Anders Walls Stiftelse, Konstnärsnämnden, Vadstena Akademin, Janet Baker Foundation.

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com