– ”Du Är Som Vi” är en signaturlåt för mig att jag ser dig och jag förstår dig. Livet är komplext. Jag är högkänslig som person och tar in andras känslor. Jag vill vara en person som förstår allas utgångslägen och även finna lösningar för alla och dela med mig men är också mån om att människor i min närhet förstår mig.

Låten skrevs i Tärnaby i fullständig harmoni bland berg och en spegelblank sjö som utsikt en morgon när Sarah  vaknade. 
– Jag hade text och melodi färdigt i huvudet när jag vaknade så det tog 3-5 minuter att skriva den. Jag letade som ”rookie” efter någon som kunde stå för arrangemanget. Efter att jag uppträtt live i Svensktoppen nästa fick jag tips om min barndomsvän Johan Wållberg som arbetar som heltidsmusiker och det blev slutligen denna kreation. Och jag jobbar även med honom idag. 

Sarah Sackerud hade sin debut via P4 nästa vid två tillfällen via Sveriges Radio med "Svensktoppen nästa" 2011 och 2012. Hon fick då mycket uppmärksamhet men sedan blev det en tyst period. Men hennes musik har fortsatt att formats och skapat sin egen identitet under dessa år. 
– Jag kan inte spela några instrument annat än på gehör, säger Sarah. Jag kan inte heller sjunga egentligen men jag kan fånga berättelser som blir till en melodi - och det blir mina låtar från verkligheten. 

2023 är året då hennes musik äntligen får delas ordentligt med offentligheten. En historia hon har att berätta. Sarah framför sina egna eller andras sånger som hon fångar in. Mötet med en eventuell publik eller någon som känner igen sig i lyriken är det som är drivet att publicera. 
– Jag vill beröra de som kan känna igen sig i en känsla, om det är en eller tusen som lyssnar är oväsentligt. Bara någon förstår och möter mig i den känslan som jag skriver om är ovärderligt för mig. 

Sarahs plan är att släppa låtar framöver från ett tidspann från 2010 till idag men låter allt ha sin tid.
– Det finns ett 30-tal färdiga sånger men produktionen ska genom både händer och öron så visst gäller det att prioritera tiden på rätt sätt. 

Arrangemang, musik och produktion: 
Johan Wållberg 
www.jwmusikproduktion.se

Låten släppt 29/5 på Spotify.
Fröken Sackerud
https://open.spotify.com/artist/4NBkGiAzq3RNQ9bBzC2bov

Finns även på SoundCloud:
https://on.soundcloud.com/PAYyq8r6c7s6ZyaJA

För mer information och kontakt
Sarah Sackerud
Tel: 070-847 76 95
E-post: sackebrud@hotmail.com