Carl-Gustaf Lindstedt och "Den lilla röda"

Carl-Gustaf Lindstedt, född 24 februari 1921 i Stockholm var en svensk skådespelare, komiker, revyförfattare och sångtextförfattare. Som så många andra svenska och internationella kändisar så medverkade han några av Läkerols kreativa kampanjer.

Läkerol introducerades i Sverige år 1909 och har nu varit en älskad klassiker i över 100 år. Den välkända pastillen bär med sig en lång historia som har överlevt två världskrig, levererats i guldask till kungligheter och sponsrat Sveriges första segelflyg. Trots sitt historiska arv så är Läkerol – som en sockerfri, diskret och tillåtande pastill - både modern och helt rätt i tiden.

Genom åren, närmare bestämt sedan 1925, har det producerats ett antal minnesvärda reklamfilmer av företaget som skapade Läkerol - F. Ahlgrens Tekniska Fabrik som startades 1885 och såldes av familjen 1985.

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond

I arvet efter familjen Ahlgrens finns idag Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond som årligen stödjer företag i Gävleborg som vill expandera internationellt.
Så vi välkomnar Gävleborgsentreprenörer att inkomma med er ansökan om ekonomiskt bidrag i form av stipendier från stiftelser och fonder om ni har tankar som går i familjen Ahlgrens anda.

Fakta om fonden:

• Lanserades 2014 efter en donation av Robert och Anita Ahlgren. Fonden har idag ett sammanlagt värde på cirka 60 miljoner kronor och är en av regionens större.

• I och med detta anslag har fonden delat ut närmare sju miljoner kronor till 38 av länets företag inom vitt skilda branscher.

• Familjen Ahlgrens anda var viktig för bildandet av donationsfonden. Familjen var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras vilja var också att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa befintliga arbetstillfällen på hemorten och som satsar för att växa.

• Fonden verkar inom Gävleborg. Såväl enskilda personer som institutioner (företag och organisationer) är välkomna att söka.

• Årets ansökningar skall vara inne senast 31 oktober.

För mer information se:
https://ahlgrensdonationsfond.se

Se ansökan här:
https://ahlgrensdonationsfond.se/ansokan

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat detta videoklipp, du kan bli den första!

Publicera
Mer läsning
Vad vill du läsa?
Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer