Om En Bra Starts med verksamhetsansvarige Alexander Bäcklin

Sedan etableringen av En bra start, snart tio år gått och tiotusentals barn har fått både glädje och inspiration genom aktiviteter som Kompissnack, lovakitivteter och Barnkonventionens dag. Ungdomar har fått sommarjobb och nya ledare har hittat nya potentiella arbetsgivare. Aktiviteterna kan vara svåra att sätta exakta värden på, vad ger det egentligen för effekt?

Vi vet att tidiga förebyggande insatser är avgörande för att barn som riskerar att hamna i utanförskap inte ska göra det. De positiva effekterna av förebyggande insatser är ofta dolda och beslutsfattare riskerar att se bara de initiala kostnaderna och sakna överblick över summan av alla effekterna.

- Brynäs IF och En bra start har i uppdrag att initiera, driva och utveckla samverkan för att bygga långsiktiga lösningar som fokuserar på att öka medvetenheten om barns rättigheter, stärka barnen i deras rättigheter och stärka ungas förutsättningar för att de ska få en bra start både i vuxen¬ och arbetslivet samt att inspirera fler att vilja göra samma sak. I allt vi gör har vi ett främjande och förebyggande perspektiv och prioriterar att bygga upp aktiviteter som är återkommande för att hålla långsiktigt framför kortsiktiga och enstaka satsningar, säger Jakob Westerlund, kommersiell chef i Brynäs IF.

Läs hela artikeln här https://foretagsbladet.se/articles/view/brynas-if-socioekonomiska-effekter-med-en-bra-start

Svensk Presstjänst

Svensk Presstjänst

Medlem sedan 2017-02-15

Presstjänst - den svenska skrivbyrån
Presstjänst är en svensk skrivbyrå som formulerar, publicerar och distribuerar nyhetsuppdateringar samt skr... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat detta videoklipp, du kan bli den första!

Publicera
Mer läsning
Vad vill du läsa?
Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer