Utgå alltid från ert behov

Alla resor börjar från början. Vad menas med det när du letar efter bästa lärplattformen? Jo, du måste alltid utgå från ditt företags behov. Då handlar det faktiskt om vart ert företag är på väg. Det är den målbilden som bör utgöra grunden för era utbildningsinsatser och indirekt era krav på rätt LMS.

Tekniska krav

Nästa steg blir att skapa en lista över tekniska krav för en plattform. Du bör närma dig denna process tillsammans med teknisk kompetens hos ert företag. De vet oftast bäst kring det rent tekniska. Deras krav är dina främsta verktyg för att skapa en bra utbildningsprocess via ett LMS.

Gör en lista över trevliga och bra funktioner

När huvuddelarna i huvudfunktionerna är tydlig är det värt att tänka på ytterligare funktioner som kommer att utöka era inlärningsmöjligheter och som du skulle vilja se i det LMS du har tänkt dig. Du kanske vill ha någon extra funktion kring sociala aktiviteter, något speciellt chatforum eller exklusiva filhanteringsmöjligheter.

Dags att välja

När du väl har kommit så här långt är det dags att välja. Det är då pris ska matchas mot behovslistan. Det är då det är bra att du har tänkt igenom dessa bra funktioner utöver de nödvändiga. Allt du har gjort innan leder fram till denna punkt. Tänk också på komplexiteten och implementeringshastigheten när du väljer LMS. Olika LMS har olika implementeringsprocesser, vilket är oerhört bra att veta innan val. Kundsupport är också en viktig aspekt. Vad får du för stöd av leverantör? Allt är upp till dig.

Lycka till!