Några startade redan till frukost med att ta del av intressanta casepresentationer från Sogeti och Knowit. Där fick deltagarna veta mer om tekniska plattformar och arkitektur för produktionsnära IT samt Säkerhetsstyrning där ISO inte räcker.

En röd tråd genom hela dagen är nätverkande och samverkan mellan personer och företag. Vikten av att ha en öppen dialog mellan alla aktörer i regionen var något som landshövding Barbro Holmberg framhöll som en framgångsfaktor för en konkurrenskraftig region i sin inledande presentation. Region Gävleborgs ordförande Sven-Åke Thoresen lyfte infrastruktur och kompetensförsörjning som de viktigaste utvecklingsområdena för regionen.

Anne-Marie Fransson förbundsdirektör på IT- & Telekomföretagen inledde dagen med att prata trender inom IT och vilka möjligheter det skapar för företagen. (bilden)

Deltagarna kunde välja mellan tre olika temaspår under dagen, här presenteras några deltagares ord från respektive spår;

Outsourcing & e-handel:
"Det var givande att höra Sandviks reflektioner kring outsourcing och det stora jobb som krävs för att få allt på plats. För mig var det även spännande att få inblick i Sandviks storskalighet i och med att det finns representerade över hela världen. Nu ser jag fram emot föreläsningen kring e-handel B2B." Eva Flyrén, Mekanotjänst Industrier AB

IT-verktyg och erfarenhetsutbyten:
"Djupast intryck hittills har resonemanget kring molnettjänster gett. Där är vi själva inte riktigt igång ännu, men vi är nyfikna speciellt när det gäller ökad mobilitet. Det är intressant för oss att få tillgång till exempelvis affärs- och konstruktionssystem var vi än befinner oss." Kenneth Engström, AQ Mekatronik AB

Processautomation:
"Att framtidstron finns i regionen var viktigt att höra och att man arbetar för att höja statusen kring jobben i basindustrin. Vi har sett svårigheter med lokal rekrytering inom el & automation. I övrigt var det intressant att höra konkreta framgångsrika exempel när det gäller återvinning i sekundärvärmesystem och den energibesparingspotential som finns." Rolf Holmqvist, ÅF Industry.

Avslutningstalaren Klas Forsström, VD Sandvik Coromant, berättade om företagets fokus på kundens framgång. 2000-3000 nya produkter årligen med målet att kunden skall kunna sänka sina bearbetningskostnader och öka sin produktivitet.

FindIT har satt ett nytt preliminärt datum för nästa års IT-Forum så den 20/11 2013 är ni välkomna tillbaka för en ny innehållsrik och intressant dag!