1. De öppnas inte ordentligt

Detta är inte bara frustrerande, utan det kan också vara ett säkerhetsproblem i händelse av brand. Om dina fönster är svåra att öppna eller inte förblir öppna på egen hand, indikerar detta att något i fönstret kan vara skevt eller trasigt och att det är dags att investera i nya fönster.

2. Du känner drag eller extra kyla runt dina fönster

Om du någonsin har försökt att bli bekväm bredvid dragiga fönster vet du hur frustrerande det kan vara. Inte bara det, utan dragiga fönster kan också få dina energiräkningar att stiga eftersom ditt hem måste arbeta hårdare för att hålla den önskade temperaturen. En enkel lösning är att leta efter ebergicertifierade fönster och sådana som är speciellt utformade för att filtrera UV-ljus.

3. Det är dimma mellan glasen

Om du märker dimma mellan ditt fönsters glasrutor är detta ett säkert tecken på tätningsfel och en indikation på att du behöver byta ut dina fönster. Äldre fönster kan förlora sin tätning med tiden, vilket gör dem mindre energieffektiva.

4. Du vill göra ditt hem hälsosammare

Forskning har visat hur viktigt det är att få tillräckligt med frisk luft och naturligt ljus. Detta kunde inte vara mer sant idag med många av oss som fortfarande jobbar hemifrån. Utöka ditt tänkande bortom dina nuvarande fönstertyper, storlekar eller placeringar. Fråga dig själv var du vill ha mer naturligt ljus och frisk luft. Tänk på större fönster som gör ditt hem mer öppet och bättre kopplat till naturen.

5. Du vill förbättra din utsikt

Detta kan vara något så enkelt som att öka storleken på dina nuvarande fönster, eller så annorlunda som att ändra var dina fönster är placerade. Om du verkligen känner dig djärv kan du till och med skapa ett imponerande utrymme inomhus/utomhus med genomgående fönster eller skjutbara glasdörrar.