Nyfiken på: Lars Beckman, riksdagsman
24/2, 2017 kl. 16:12Efter senaste riksdagsvalet förlorade Gävleborg ett av tre riksdagsmandat och Lars Beckman förlorade sin plats. I dagarna har han installerats som ersättare för Margaretha B Kjellin, som nyligen gick bort efter en tids sjukdom. Hög tid att ta tempen på vad Lars Beckman har i kikaren. Vi träffade honom 24 februari, nyss hemkommen från ett besök i Riksdagen där han hämtat passerkort och annat som gör att har tillträde till Riksdagshuset.
Vilka är de viktigaste frågorna för Gävleborgs Län som du kommer att engagera dig i?
Lars Beckman: - Den aggressiva attack som vår mörkröda regering gjort på den svenska företagsamheten saknar motstycke i modern tid. Jag tänker på avvecklingen av kärnkraften, fördubblad arbetsgivaravgift för unga och dem över 65 år, chockhöjning av skatt på bensin och diesel, flygskatt, höjda skatter för småföretagare genom ändringen av 3:12-reglerna mm. Lägg därtill idén att Riksdagen ska lagstifta om vinstnivåerna i företagen
Kan man säga att det kan vara ett steg mot planekonomi?
– Absolut, det liknar Nordkorea och Kuba! Tanken att riksdagen över huvud taget skulle lagstifta om vinstnivåer i en marknadsekonomi är absurd. Just nu gäller det vårdföretag men de har även skolföretag med på agendan. Och alltihop beror på att en liten kommunistisk sekt får vara med och styra är ett svek mot alla dem som inte röstade på Vänsterpartiet, över 94 procent av väljarna!
Tror du inte att företagsamheten klarar av att matcha de beslut som planeras av riksdagen?
– Varje enskilt beslut kan man naturligtvis kompensera sig för som företagare och jobbskapare, men tillsammans blir de en giftcocktail rom riskerar att förgifta företagsamheten och därmed jobben.
Hur skulle det påverka Gävleborg?
– Både Sverige och Gävleborg behöver en politik för ökad företagsamhet och fler jobb. Sverige och särskilt Gävleborgs Län har tagit emot väldigt många asylsökande och om vi inte får dem i jobb är det risk att vårt välfärdssystem havererar. Moderaterna har under de senaste åren lagt fram många konstruktiva och genomförbara förslag för att vi ska få fler i jobb och de förslagen förkastas av den nuvarande regeringen.
Hur ser situationen när det gäller hantering av asylansökningarna?
– Det tar tyvärr lång tid, men de som fått avslag på sina asylansökningar i sista instans ska lämna Sverige. Enligt Polisens redovisning fick de förra året 8.323 ärenden för avvisning av Migrationsverket. 5.867 avvek och man vet inte var de är, 2.626 avvisningar verkställdes och 1.604 lämnade landet på egen hand. Om det fortsätter i samma takt kommer det att ta minst 40 år att beta av dagens asylansökningar, förutsatt att inflyttningen går ner till noll!
Hur ser du på ett eventuellt samarbete i den här frågan?
– S och M har mest haft samma syn på att vi ska ha en reglerad invandring. Sverige behöver ett andrum så att vi kan ta hand om och integrera dem som redan är här. Men tyvärr verkar regeringen sakna politisk kraft för att ordna integrationen och flera jobb.
Sverige har idag brist på kvalificerad arbetskraft, kan det problemet lösas med de asylsökande?
– Vi ska självklart inte försvåra arbetskraftsinvandringen eller utvisa utrikes födda som har jobb och betalar skatt i Sverige. Det handlar om teknikaliteter och förmodligen behöver regelverket ses över.
Brister i integrationen verkar ju skapa många problem, hur vill du förändra det?
– Var och en som kommer till Sverige har ett eget ansvar att lära sig svenska språket och att försörja sig själva. Här krävs en uppstramning av bidragssystemet.
Vad kan du göra för Gävleborg? - Jag kommer i Riksdagen att lyfta frågor som är viktiga för vårt län och motarbeta regeringens politik, som med kirurgisk precision riktar in sig på och är skadliga för våra företag. En undersöknings som Svenskt Näringsliv gjort bland företagare i Gävleborg visar att 83 procent av dem saknar förtroende för regeringen. När det gäller jobben tror 72 procent att regerings politik kommer att innebära färre jobb och 79 procent tror att företagen tappar drivkraften – med katastrofala följder för länet!
Hur ser du på samarbetet i Alliansen?
– Sverige behöver en Alliansregering! Alliansen är motorn i svensk politik och jag ser fram mot ett gott samarbete de övriga Allianspartierna. Vill väljarna stödja en politik som arbetar för fler jobb och bättre villkor för företagen så ska man rösta på oss.
Hur ser du på debatten om att inkludera alla partier i riksdagsarbetet?
– Jag blir inte kommunist för att jag pratar med vänsterpartiets Ulla Andersson så jag är beredd att prata med alla som i våra allmänna valts till riksdagman.
Vi tackar för intervjuen och det ska bli spännande följa Lars Beckmans arbete i riksdagen, säkert kommer han att både synas och höras!
Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!