Snaps från Norrsundet!
4/7, 2013 kl. 13:05Lagom till sommaren lanserar Sankta Annas Bränneri AB en snaps kryddad med pors från Norrsundet. Namnet är Yggdrasil och den säljs i systembutikerna i Ockelbo sam Nian och Hemlingby Gävle.
- Vi plockar porsen utmed stränderna i Norrsundet för att smaksätta snapsen, säger Göran Bäuerle. Resultatet är en blommig smak med mycket arom och en aning beska, som passar till både sillen och kräftorna.
Snapsen består endast av naturliga råvaror med ekologiskt framställd alkohol (96 procent), handplockade porsblad från Norrsundet, vatten från Bergslagen och sedan tappat i en flaska tillverkad av returglas.
Anledningen till att Yggdrasil säljs i lokala systembutiker är just den lokala anknytningen med pors från Norrsundet.
Hur smakar snapsen?
Den rekommenderas väl avkyld till sill och kräftor, men den kan avnjútas till andra rätter som passar till kryddad snaps med någon beska. Den har en fantasiskt fin aroma och smakar både gott och lagom starkt!
Hur gick det med absinten då? Jo, alldeles utmärkt! Den lanserades första december på Systembolaget och blev därmed den första tillverkaren av absint i Sverige.
- Vi är mycket stolta över att ha skapat ett nytt hantverk i Sverige, stolta över att tillverka Sveriges alkoholstarkaste livsmedel och stolta över att göra det i en kyrka, säger Göran Bäuerle.
De har dessutom vunnit utmärkelsen Master Award, i den internationella bedömningstävlingen The Absinthe Masters i London 2013, för två av sina produkter, Valkyria Absinthe och Midvinterblot 2012. Så det finns alltså all anledning att vara stolt!
Absinten destilleras efter att kryddorna blandats med den 96-procentiga alkoholen för att den skall få den karakteristiska smaken.
Företagets produkter, förutom Yggdrasil:
Valkyria Absinthe, grön färg samt fyllig smak av anis, malört, stjärnanis, fänkål och andra örter
Midvinterblot, också en absint
WOLF absinthe, utvecklad tillsammans med Heavy Metal bandet WOLF
Rabarberlikör
Mer info:
http://www.sankta-anna.com
http://www.facebook.com/sanktaannasbranneri
Denna artikel är publicerad på Pressbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!